Zakrmování

10.07.2012 13:20

Je nezbytné již několik dní předem na zvoleném místě.Nejlepší je si vyrazit na procházku kolem rybníka a pozorovat místa kde se kapři krmí ( na hladinu vyplavávají bublinky ) a na tomto místě začít vnadit.Vnadí se na oválné nebo pravoůhlé ploše ( 10 x 5 m )tak, aby návnada byla rovnoměrně rozložena. ! používáme pouze návnadu, kterou budeme nastražovat při vlastním lovu ! ( stejně aromatizovanou ) bud semena nobo kuličky těsta. Já doporučuji zakrmovat Zakrmovacími granulemi a to tím způsobem že použijeme 4 - 5 kg granulí na den vždy ve stejnou dobu a po dobu 5 - 6 dní. Granule se mi nejvýce osvědčili když jsem do nich přidal tak 1 kg (pokud se vám to příjde málo můžete i přidat )kukuřice a tu pak nastražoval na vlas ( 3 kg granulí 1 kg kukuřice) kukuřice musí být uvařená nebo namočená protože kdyby jste přidali neuvařenou kukuřici bude plavat na hladině a hlavně by mohla zabít ryby kterým by se nafoukla ve střevech. 

Chtěl bych říci že zakrmování není 100% cesta k ůspěchu už nesčetněkrát mi fungovalo zakrmování pouze při výpravě bez žádnédo předběžného 

zakrmování.

Návnada:

 

Potřeby:

Hrnec,kukuřici,řepku a voda

Kukuřici namočíme zvlášť od řepky, po dvou dnech je připravený k použití. Stačí jen kukuřici a řepku smíchat a to v poměru 2 : 1 kukuřice a řepka.Jestli se vám to zdá málo můžete poměr měnit.

Druhá možnost:

Potřeby: Hrnec, Kukuřice, Voda Síto a řepka

Jako první povaříme řepku a následně jí přecedíme přez jemné síto ale pozor vodu ve které jsme vařili nevyléváme ale v této vodě uvaříme kukuřici po uvaření kukuřici necháme v hrnci a přidáme řepku.

1.kukuřici nasypte do nádoby nejlépe do nějakého sudu.

2.zalijte ji horkou vodou, tak aby byla celá zalitá.

3.do vody (přibližně na 5 kg kukuřice) rozpusťte 1,5 kg cukru a jakoukoli esenci.

4.po jednom dni až kukuřice nabobtná jí opět zalijte vodou aby byla ponořená a víko(čko) zavřete.

5. pro zrychlení kvašení můžete přidat kvasnice

6. až okolo sebe začne kukuřice šířit značný odéř je hotová

Tip:

Esenci přidejte až po zkvašení do převařené vlažné vody spolu s kukuřicí ( nepřesahujde dávkování esence mohlo by to následně působit jako odpuzovač )